هدف اصلی هر فروشگاه آنلاین افزایش فروش اینترنتی محصولاتشه. اما گاهی اوقات با اینکه فکر میکنیم همه کارها رو خوب انجام دادیم و مشتریان از محصول ما استقبال میکنند؛ کسی از ما خرید نمیکنه. مشکل از کجاست که نرخ تبدیل فالوور های پیج یا بازدیدکنندگان سایتمون به مشتری انقدر کمه؟ اگر میخواهید تا فقط با 15 دقیقه مطالعه مشکلات فروشگاه آنلاینتون رو عیب یابی و حل کنید؛ با مقاله چرا مشتریان خرید نمیکنند؟ همراه باشید.
حالا دقیقا چرا مشتریان خرید نمیکنند؟
1- نداشتن مخاطب هدف
ابتدا لازمه تا درباره موضوع بسیار مهمی به نام مخاطب هدف صحبت کنیم که کمتر کسی بهش توجه میکنه.
(مخاطب هدف: کاربرانی که پتانسیل خرید کردن از ما را دارند.)
پیج ها و سایت های زیادی هستن که برای جذب مخاطب اقدام به تولید محتوا جذاب ولی غیر مرتبط با حوزه کاری خودشون میکنن. از روش هایی مثل فالو آنفالو، جذب فالوور فیک و تبلیغات غیر هدفمند استفاده میکنند؛ و در نتیجه وقتی که محصولشون رو معرفی میکنن، هیچ کسی اون رو نمیخره!
راه حل چیست؟ محتوا سایتتون را سئو کنید و از همین حالا شروع به جذب فالوور از روش های هشتگ گذاری، اکسپلور و تبلیغات هدفمند کنید.
حالا منظور از تبلیغات هدفمند چیه؟ به طور مثال بررسی کنید که مخاطبان محصولتون در چه رده سنی هستن؟ به چه موضوعات مشابه دیگری علاقه دارن؟ جنسیت اونا بیشتر زنه یا مرد؟ و … سپس اقدام به تبلیغ در پیج یا سایت های مورد علاقه اونا کنید. حالا شاید بگید دقیقا منظورت چیه؟ به مثال زیر دقت کنید.
مثال : اگه شما محصولات کوهنوردی مثل کوله پشتی، فلاسک، چادر و … میفروشید، تبلیغ خودتون رو در پیج های گردشگری منتشر کنید. (به همین سادگی!)
2- عدم وجود گارانتی بازگشت وجه
یکی از مهم ترین دغدغه هایی که مشتریا دارند، اطمینان از تضمین بازگشت پول در صورت نارضایتی اونها هستش. در صورتی که سایت شما محصولاتش رو به هیچ عنوان گارانتی نمیکنه، طبیعیه که کسی تمایل به خرید از شما نداشته باشه.
راه حل کلیدی : اگه میخواهید نرخ فروشتون به شکلی باور نکردنی افزایش پیدا کنه، در صفحه محصولتون 2 ویژگی زیر رو بنویسید. نمایش این دو ویژگی تمامی افکار بد موجود در ذهن مشتریان رو تبدیل به حس اعتماد میکنه و به طرز شگفت انگیزی میزان فروش شما رو افزایش میده.
حالا کدوم 2 ویژگی؟
- هفت روز زمان برگرداندن محصول بدون هیچ قید و شرط
- تضمین بازگشت پول در صورت نارضایتی
3- مشتریان شما قیمت بهتری را پیدا کرده اند !
این موضوع بسیار طبیعیه که مشتریان شما به سایر فروشگاه ها هم سر بزنن و در آخر به دلیل قیمت بهتر از آنها خرید کنند. اما چیکار کنیم که از ما خرید کنند؟
بهترین راه حل : از فروش ویژه هر محصول در یک روز خاص استفاده کنید. (تخفیف های همیشگی خیلی بدن!) و حتما از قبل با استوری یا پست، مشتریانتون رو برای تخفیف های ویژه آماده کنید. این کار باعث میشه تا مشتریان هر روز بهتون سر بزنن و صبر کنند تا محصول مورد نیازشون وارد روز شگفت انگیز بشه و از شما خریداریش کنن. (دقیقا همون کاری که دیجی کالا میکنه !)
4- زمان بر بودن خرید و دشواری پیدا کردن محصول مورد نیاز
فرض کنید که شما یه پیج فروشگاه لباس در اینستاگرام دارید. فردی برای پیدا کردن لباس مورد نظرش به پیجتون میاد و مجبور میشه تا صفحه شما رو کلی بالا و پایین کنه و در آخر خسته میشه، محصول مورد نظرش پیدا نمیشه و میره. (با اینکه اون محصول موجود بوده !)
راه حل منطقی : برای فروشگاه خود یک سایت بهینه سازی شده با تجربه کاربری آسان طراحی کنید تا مشتریان بتونن به راحتی به هر محصولی که نیاز دارند دسترسی پیدا کنند و به راحتی خریدشون رو نهایی کنن.
(امکاناتی که سایت به مشتریان ما میده (مثل دسته بندی دقیق کالا ها، جست و جوی هوشمند و اعمال فیلتر هایی مثل محبوب ترین، ارزان ترین و … ) سبب بهبود تجربه کاربری و افزایش رضایت مشتریان از برندمون میشه.)
5- مشتریان از کیفیت محصول ما آگاه نیستند.
بسیاری از اوقات شده که ما محصولی با کیفیت تر از رقبایمون به بازار عرضه میکنیم؛ اما صرفا به یک توضیح ساده برای معرفیش قناعت میکنیم. این موضوع باعث میشه تا مشتریان از کیفیت بالای محصول ما آگاه نشن و از فروشگاه رقیب که محصول مشابه ولی با کیفیت پایین تر رو میفروشه، خرید کنند.
راه حل موثر : از خود بپرسید که چرا باید مشتریان این محصول رو از من خرید کنند؟ پاسخ این سوال را به صورت لیستی از ویژگی های جذاب برای مشتری در کنار توضیحات محصول قرار بدید.
مقاله پیشنهادی : آموزش رسم بوم ناب(ویژه راه اندازی کسب و کار)
آموزش قدم به قدم رسم بوم کسب و کار ناب همراه با مثال های مختلف + دریافت مشاوره اختصاصی برای تکمیل بوم (با تمامی نقاط ضعف کسب و کارت آشنا شو و به راحتی اونا رو برطرف کن)
6- مشتریان شما احساس امنیت مالی نمیکنند.
مشتریان زیادی هستند که به خرید از طریق دایرکت اعتماد ندارند. (مخصوصا اگر رقم پرداختی محصول بالا باشه). در نتیجه فقط از شما قیمت میگیرند و میرن.
راه حل نهایی : بعد از راه اندازی سایتتون به سراغ جذب مجوز های رسمی مثل نماد اعتماد الکترونیکی برید. سپس لینک خرید از سایت رو در داخل بایو پیج بزارید و به مشتریان بگویید میتونن در یک بستر کاملا امن خریدشون رو انجام بدن. در نتیجه شما دیگه هیچ مشتری ای رو به خاطر عدم اطمینان مالی از دست نمیدید (پی نوشت: حتما گواهی SSL را در سایت خود فعال کنید)
مقاله پیشنهادی : طراحی سایت (راهنمای جامع پیش از سفارش)
چگونه هنگام سفارش طراحی سایت کلاه سرمان نرود؟ + (آشنایی با اصطلاحات کلیدی دنیای وب و 40 ویژگی ضروری برای تضمین موفقیت سایت ما)
دیگه چرا مشتریان خرید نمیکنند؟ چرا فروش ندارم؟
7- استفاده از روش های قدیمی نمایش رضایت مشتریان
یکی از مهم ترین فاکتورهایی که باعث باعث ایجاد حس اطمینان مشتریان به فروشگاهمون میشه، نظرات مثبت مشتریان سابقمون هستش. اگه همچین بخشی تو فروشگاه آنلاین شما وجود نداره، طبیعیه که مشتریان انگیزه کافی برای خرید از ما رو نداشته باشن !
راه حل تست شده : به جای استفاده از روش منسوخ شده اسکرین شات رضایت مشتریان، با ارائه پیشنهادات ویژه، مثل تخفیف در خرید بعدی به مشتریان انگیزه لازم رو برای ضبط ویدیو بدیم. (ضبط ویدیو 10 ثانیه ای که در اون مشتری رضایت خودش رو از محصولات ما رو نشون میده). همچنین باید بخش جداگانه ای به نام آنباکسینگ (باز کردن بسته های ارسالی شما توسط مشتریان) در سایت یا هایلایت استوری پیجمون قرار بدیم تا میزان اطمینان از خرید را بیش از هر زمان دیگری در افکار مشتریانمون افزایش بدیم.
8- عدم وجود نقد و بررسی مشتری در صفحه محصول
وقتی صفحه محصول شما توسط مشتریان مشاهده میشه، اول از همه اونا به بخش نظرات مراجعه میکنند تا از تجربه خرید مشتریان قبلی آگاه بشن. در نتیجه وقتی که هیچ نظری رو زیر پست مشاهده نمیکنن برای خرید دچار تردید میشن.
راه حل پیشنهادی : بعد از هر خرید از مشتریانتون درخواست کنید تا نظرشون رو در صفحه محصول قرار بدند. (اگه دیدید انگیزه کافی رو ندارن از روش هایی مثل قرعه کشی کد تخفیف استفاده کنید.)
چرا از پیجم خرید نمیکنند؟ چرا فروش من کم است؟
9- برند شما برای مخاطبان ناشناخته است!
افزایش اعتبار برند فروشگاهی یکی از پراهمیت ترین فاکتورهای لازم برای جلو زدن از رقیبانمون هستش. ممکنه که شما برندی قدیمی و بسیار معتبر باشید، اما آیا مخاطبانتون رو از این موضوع آگاه کردید؟
راه حل خلاقانه : پیشنهاد ریسپانسیو به شما اینه که در هایلایت استوری و سایتتون، بخشی به نام درباره ما ایجاد کنید و اقدام به معرفی کسب و کارتون، اعضای تیم، افتخارات و مجوز هایی که گرفتید کنید تا مشتریان در همون نگاه اول با چهره ای شفاف از برند شما مواجه بشن و در نهایت به شما اعتماد کنند.
10- ارائه پشتیبانی ضعیف در پیج و سایت شما
زمانی که مشتری از شما سوالی میپرسه، نباید به صورت رفع تکلیفی بهشون پاسخ بدید و باید با اشتیاق لازم به راهنمایی اونا بپردازید. (از دیر پاسخ دادن هم خودداری کنید چون ممکنه انگیزه خرید از دست بره)
یک راه حل ساده : ریسپانسیو به شما پیشنهاد میکنه تا بخشی به نام سوالات متداول در سایت و پیجتون راه اندازی کنید. سپس به پرتکرارترین پرسش های مشتریان به صورت دقیق پاسخ بدید تا هم در زمان مصرفی مشتریانتون صرفه جویی شه.
همچنین سعی کنید تا در سایت دکمه ای برای اتصال به چت در واتساپ قرار بدید؛ تا مشتریانتون این احساس رو داشته باشند که در هر زمانی میتونن روی پشتیبانی شما حساب کنن.
دیگر دلایل خرید نکردن مشتریان از ما چیست؟
11- استفاده از گرافیک بی روح و غیر حرفه ای!
بیایید با یک واقعیت کنار بیاییم. درصد زیادی از ما در نگاه اول صرفا بر اساس ظاهر جذاب و حرفه ای یک پیج یا سایت اون رو مورد قضاوت قرار میدیم.
استفاده از طراحی گرافیکی زیبا که مطابق با روحیه کسب و کارتون باشه، علاوه بر ترغیب مخاطب به تعامل بیشتر با شما، چهره ای قابل اعتماد رو از برند شما تو ذهن مخاطبان ایجاد میکنه. شاید تلخ باشه اما در اکثر مواقع، کاربران پس از مشاهده گرافیک ضعیف در فروشگاه آنلاین ما، تصور میکنن که محصولات ما هم از کیفیت پایینی برخوردارن!
راه حل پیشنهادی ما : سعی کنید تا …
- تصاویر اختصاصی با پس زمینه سفید از محصولات خودتون تهیه کنید. (مثل تصاویر محصول در دیجی کالا)
- ویژگی های زیبایی شناسی و روانشناسی رنگ ها رو با توجه دسته بندی کسب و کارتون رعایت کنید.
- استفاده از اپلیکیشن های ویرایش تصویر یا ابزار هایی مثل فوتوشاپ را یاد بگیرید تا بتوانید محتوا با کیفیت تری تولید کنید.
رعایت همین 3 نکته ساده باعث میشه تا نرخ فروش ما چند برابر بشه. اما دلیل اصلی این موضوع چیه؟
استفاده از گرافیک جذاب و دوست داشتنی یه حس خوب به مخاطبای ما میده که این حس باعث افزایش انگیزه خرید کردن در مشتریای ما میشه و در نتیجه فروش ما کلی بهتر میشه !
پیشنهاد ریسپانسیو به شما : مشاوره رایگان طراحی سایت
(مقاله ای اختصاصی ویژه تمامی افرادی که برای آماده سازی یک پلن کسب و کار قوی، بهینه سازی هزینه ها و انجام بهترین انتخاب برای افزایش فروش اینترتی از طریق سایت، نیاز به دریافت مشاوره دارند.)
12- سرعت لودینگ پایین
وقتی مشتری برای باز شدن هر کدام از صفحات سایت شما مجبوره تا بیش از 8 ثانیه صبر کنه، طبیعیه که دیگه تمایلی برای خرید کردن از شما نداشته باشه!
تنها راه حل : از یک هاست قدرتمند یا سرور اختصاصی استفاده کنید. اگه هم فعلا بودجه تهیه یه هاست قدرتمند رو ندارید حتما محتوا و کد های موجود در سایت خودتون رو حسابی بهینه سازی کنید تا سرعت لود پایین بیادش.
13- بدقولی و ارسال دیر هنگام کالا
یکی از مهم ترین قاتل های اعتبار یک برند، عدم وقت شناسی در زمان ارسال کالاست. این موضوع میتونه دلیل های مختلفی مثل عدم موجودی در انبار، بد قولی تامین کننده اصلی و … داشته باشه. اما به هیچ عنوان نباید اتفاق بیوفته .
(فقط کافیه تا یک دیدگاه منفی برای شما ثبت بشه تا هزاران نفر، قید خرید از شما رو بزنند)
راه حل : اگر محصول شما در انبار موجود نیست، آن را به صورت موقت از لیست محصولات سایت خود حذف کنید.
اگر هم فروشگاه شما یک پیج اینستاگرامی هستش، به هیچ عنوان وقتی موجودی ندارید سفارش نگیرید. یا به مشتریان اعلام کنید که این محصول در حال حاضر موجود نیست و مثلا از 10 روز دیگر آماده ارسال میشه؛ تا اعتماد اونها به برند شما خدشه دار نشه.
آیا گرفتن دعا برای افزایش مشتری در مغازه کافیست؟
قطعا با دست روی دست گذاشتن و گرفتن دعا برای افزایش مشتری در مغازه ، به نتیجهای نمیرسید. در کنار اون، باید حتما از شیوههای نوین تبلیغات مانند سئو، گوگل ادز، فعالیت در شبکههای اجتماعی و … و بازاریابی کمک بگیرید تا به خوبی در معرض دید مخاطبان قرار گرفته و اونها رو به مشتریان خود تبدیل کنید.
چرا فروش اینترنتی ندارم ؟
در پاسخ به این سوال که چیکار کنم فروشم بره بالا ؟ پیشنهاد دادیم فروش اینترنتی و تبلیغات آنلاین رو پیش بگیرید. حال این مسئله که چرا فروش اینترنتی ندارم ؟ از ما پرسیده میشه. اگه میبینید با وجود حضور داشتن در فضای اینترنتی همچنان فروش بالایی ندارید، باید ریز جزئیاتی مثل نحوه درست تبلیغات، انتخاب محتوای موثر، استخدام متخصص سئو، اطمینان از تجربه کاربری سایت و … رو مد نظر قرار بدید تا همه اینها دست در دست هم بدن و بهترین نتیجه رو به وجود بیارن.